Hrana adecvată pisicilor gestante și juniorilor

Pisicile sunt cele mai pufoase, drăgăstoase, dornice de joacă și șmechere animale de companie. Îți ajung la suflet cu primul mieunat sau primul moment în care încep să toarcă. Mereu în căutare de atenție, te fac să te topești de dragul lor. Dacă ești pe punctul de a aduce acasă un pui de pisică sau ai o pisică gestantă, pe lângă iubirea pe care i-o poți oferi, trebuie să știi că au mai multe nevoi speciale, mai ales în privința alimentației.

Este bine ca atunci când suntem în compania unei pisici să acordăm o mare importanță alimentației acesteia. Dacă facem alegerile corecte va fi sănătoasă și nu se va confrunta cu probleme asociate unei diete necorespunzătoare, care să ne facă să lăsăm o mulțime de bani în cabinetele veterinare. Fie că alegem să le oferim hrană uscată sau hrană umedă pisicilor trebuie să ne informăm despre ingredientele din compoziția produselor.

Ce hrană trebuie să oferi unei pisici gestante sau unui pui de pisică

În zilele noastre alimentația joacă un rol foarte important în menținerea stării de sănătate a oricui, inclusiv a pisicilor. Știu că mulți dintre noi ne-am întrebat la început dacă putem să le oferim orice de mâncare sau le trebuie o hrană specială. Personal, în urmă cu mai mulți ani m-am documentat pe această temă. Haideți să vă povestesc despre pisicile mele și cum încerc să le ofer o dietă echilibrată.

Povestea puiului de pisică Gypsi

Am crescut toată viața cu pisici în casă, însă cu timpul aceștia au îmbătrânit și ne-au părăsit. În acele momente de suferință am spus că nu voi mai crește pisici, că n-aș mai putea trece prin așa ceva. Asta a fost valabil doar 2 ani. Între timp a venit primul copilaș iar pe când avea 1 an și jumătate ne-am trezit la poartă cu un pui de pisică mic și pricăjit, slab, înfometat și speriat. Evident, copilul l-a vrut. La început m-am temut ca cel mic să nu îi facă rău sau ca pisicul să nu îl zgârie. Asta pe lângă teama de a nu fi purtător de ceva boli… L-am spălat și deparazitat, apoi am început să mă informez despre hrana adecvată unui junior. Simțeam că trebuie să îl protejez pentru a ne putea bucura cât mai mulți ani de el. Și au trecut mai bine de 7 ani de atunci. Am uitat să spun, îl cheamă Gypsi.

În acea perioadă m-am informat care sunt nevoile unui pui de pisică, din punct de vedere alimentar și m-am orientat către formulele de juniori ale brandurilor super premium. Am simțit că îmi oferă garanția unei alimentații sănătoase, ceea ce s-a și confirmat căci în scurt timp s-a văzut că i-au fost acoperite toate nevoile nutritive. A crescut văzând cu ochii.

Povestea pisicuței Miți

În urmă cu 6 ani eram la cumpărături la Selgros. Când să încărcăm din cărucior în mașină, băieții au început să se bucure că este o pisicuță mică și frumoasă în parcare și ne rugau să o luam acasă să o îngrijim că este prea slabă. Și chiar era. Slabă de îi puteai număra coastele, capul era mult mai mare decât corpul, era speriată rău. Cu greu am reușit să o prindem, ne-au ajutat un paznic și două doamne. La început a fost greu. Dar copiii au fost cei care au îmblânzit-o. Doar pe ei îi lăsa să o mângâie. Încet dar sigur am pus-o pe picioare și a devenit o minunăție de pisică. La fel ca și în cazul lui Gypsi, am ales formulele dedicate juniorilor .

Astăzi are 2 fătări la activ. Primii pui au ajuns în casele unor copii minunați care îi răsfață toată ziua, urmând ca și aceștia să meargă cât de curând în alte familii unde vor aduce multă bucurie.

Ce conține o alimentație sănătoasă pentru o felină adultă și/ sau gestantă și juniori

Astăzi, rețetele de hrană pentru pisici variază în funcție de vârsta, nevoile, mediul în care trăiește, stilul de viață și afecțiunile de care suferă. Cel mai important este să ne gândim că sunt animale carnivore, ceea ce înseamnă că au nevoie de o alimentație bogată în proteine. Dacă alegem o hrană de calitate le vom menține sănătoase timp îndelungat.

Atunci când vorbim despre hrana pentru pisicile adulte, găsim pe piață o gamă variată de arome, fabricate din diverse tipuri de carne și în funcție de marcă și calitate, de subproduse. Hrana poate fi uscată și/sau umedă.

Trebuie să ținem cont că sunt etape în viața unei pisici cânt trebuie să le schimbăm hrana deoarece pot avea anumite nevoi speciale și atunci alimentația poate suferi modificări. De exemplu, femelele gestante sau care alăptează. Am ținut cont că Miți avea în acea perioadă nevoi nutritive mult crescute.

Atunci când vorbim de juniori, trebuie să acordăm o atenție mai sporită alimentației acestora. Este startul lor în viață și este important să pornească sănătoși. Dacă în prima parte a vieții au nevoie doar de laptele matern, începând cu vârsta de 4-6săptămâni, juniorii vor putea consuma mâncare umedă specială pentru pui. După alte 2-3 săptămâni îi vei pute introduce hrana uscată specială pentru pui de pisică.

De menționat este faptul că juniorii au oasele și articulațiile în plină dezvoltare, ceea ce însemnă că au nevoie de o hrănire corectă și adecvată vârstei lor. O alimentație bogată în vitamine, calciu, minerale și nutrienți duc la o creștere armonioasă.

Recomandare hrană pisici

Pentru Miți și juniori am ales în această perioadă o hrană uscată High Premium Eminent Cat Kitten, destinată juniorilor, pisicilor gestante sau pisicilor care alăptează, de toate rasele.

Hrana conține carne de pui(29%), proteine(34%) și grasimi(20%). Are o mulțime de beneficii cu efect asupra blăniței, menține funcționarea sănătoasă a tractului digestiv și a tractului urinar, este ușor de digerat la orice vârstă și multe altele ce ajută la menținerea sistemului imunitar în bună ordine.

Pe Gypsi îl răsfățăm perioada aceasta cu hrană umedă pentru pisici Butcher’s, Natural&Healty, cu Pui și vită. La care atentează des și Miți.

Conținutul conservelor este făcut din ingrediente naturale de cea mai înaltă calitate, fără gluten sau arome artificiale.

La NovaPet.ro găsiți o gamă variată de hrană și accesorii pentru pisici.

Dacă intenționați să comandați de la ei puteți beneficia de transport gratuit folosind codul TRANSPORTZERO, valabil până pe
31.05.2022.

 

 

6 comentarii
11 like-uri
Articolul anterior: 5 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul când vrei să adopți un câine adultArticolul următor: Și copiii folosesc parfum?

Comentarii

  • Simona Banica

    februarie 5, 2022 at 11:35
    Răspunde

    Am pisicuta, mulțumim de informații!

  • GAVRILOVICI Viorica

    februarie 5, 2022 at 10:40
    Răspunde

    Multumim frumos pentru recomandare !

  • Lorena Anamaria Zamfir

    februarie 5, 2022 at 10:18
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare.

  • Inna Alina

    februarie 5, 2022 at 10:16
    Răspunde

    Iubesc pisicile!

  • Daniela

    ianuarie 31, 2022 at 20:04
    Răspunde

    Este bine de stiut, big like ;)

  • Mara

    ianuarie 15, 2022 at 13:33
    Răspunde

    Multumesc mult pentru recomandari!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate