Păr creț? Iată 3 produse hidratante pentru îngrijirea buclelor.

Știu că sunt multe doamne și domnișoare care-și doresc să nu se mai chinuie cu drotul, vor bucle. Cum mama natură m-a înzestrat cu un păr creț, vreau să le transmit că nu este atât de ușor de întreținut. Dacă-și închipuie cineva că tot procedeul este la fel de simplu ca spălatul părului drept, se înșeală. Spun asta din experiență. Am colecție de produse ce ar trebui să mă ajute, dar cum părul meu creț este foarte pretențios, cu greu am găsit câteva care să imi fie de un real ajutor.

Produse special concepute pentru părul creț

V-am mai scris și în alte articole despre părul meu. E creț, uscat în cea mai mare parte a timpului și de multe ori am surpriza de a se rupe. De aceea am început să încerc cam tot ce există pe piață la acest capitol. De multe ori am găsit un șampon care să curețe perfect scalpul, dar care să-mi facă părul sârmă pe lungimi. Sau măști, balsamuri care să nu mă ajute la descurcarea părului și după uscare acesta  să fie mai uscat pe lungime decât înainte. Sau produse care după doua zile de la spălare ofereau senzația de păr uleios. Nu știu cum să explic mai bine. Oricum, situații și situații în urma cărora am făcut o adevărată colecție de produse destinate îngrijirii părului creț, ce nu mi se potriveau.

M-am axat pe produse nutritive hidratante pentru păr creț și am reușit să găsesc câteva care momentan îmi fac bine. Nu încarcă părul, ci ajută la obținerea unui păr mai frumos și bucle mai definite.

Șampon Syoss

Șamponul pentru păr ondulat și creț de la Syoss  este conceput din ingrediente vegane și în proporție de 90 % de origine naturală, ceea ce înseamnă că sunt foarte blânde cu părul. Practic, este un șampon hidratant special pentru părul creț. Curăță delicat scalpul și părul pe lungime, face destul de multă spumă și nu am întâmpinat problema de „câlți”.

Balsam Syoss Curl Me

După spălare, părul meu nu poate fi descurcat niciodată fără balsam. Chiar dacă nu este super încurcat, cum mai zic eu, nu se formează câlți, cu greu descurc fiecare buclă în parte. După fiecare șamponare buclele părul trebuie descurcat și buclele definite. Aici intervine acest balsam de păr, Syoss Curl Me. Este special creat pentru a hrăni și hidrata în profunzime părul, lăsându-l moale la atingere. Astfel sunt evidențiate onduleurile naturale ale părului .

TIGI Catwalk Curlesque

Am o mulțime de produse pentru definirea buclelor, dar TIGI Catwalk Curlesque este altceva. Practic, este o cremă ce ajută la definirea buclelor individuale dar și protejează părul în timpul tratamentului termic și dă rezistență coafurii. Lasă părul moale la atingere.

 

Bineînțeles, folosesc și alte produse, plus măști de păr, însă nu la fiecare spălare, de aceea acestea 3 sunt principalele.

Pe piață există o gamă largă de produse speciale pentru părul creț natural sau permanent, de la loțiuni de netezire, seruri, spume etc.

TIPS&TRICKS

Pentru a avea un păr creț cu bucle definite, cât mai sănătos, poți ține cont de aceste sfaturi:

  1. Tunde regulat vârfurile. Alege tunsoarea buclă cu buclă.
  2. Limpezește bine scalpul după șamponare!
  3. Aplică produse hidratante, în special măști, de minimum 2 ori pe lună!
  4. Nu mai șterge părul cu prosopul! Folosește un tricou de bumbac în locul acestuia, doar cât să absoarbă apa în exces!

 

1 comentarii
6 like-uri
Articolul anterior: Și copiii folosesc parfum?Articolul următor: TOP 3 matte lipstick potrivite acestui sezon

Related posts

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate