De ce trebuie să folosim cosmetice cu protecție solară

Am clipit de două ori și deja a venit vara, deși mai ieri era iarnă. Și dacă tot este început de sezon estival, aș vrea să vă reamintesc cât de important este să ne protejăm pielea împotriva razelor ultraviolete pentru a nu avea efecte negative asupra pielii noastre. Trebuie să înțelegem cât de important este să folosim protecție solară. Și nu numai vara, ci pe tot parcursul anului.

Tipuri de raze UV

Razele UV care ne ating pielea sunt de două tipuri:

  1. UVA – aceste raze sunt prezente indiferent de vreme și ajung direct în derm, sunt cele mai dăunătoare, având efecte negative pe termen lung. Ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a pielii, practic la apariția ridurilor și pierderea elasticității acesteia. Tot din cauza acestui tip de raze UVA apar și petele pigmentare, melasma si chiar favorizează apariția cancerului de piele.
  2. UVB – sunt acele raze pe care le simțim pe piele, practic sunt responsabile pentru arsurile solare și alergiile la soare. Ele sunt prezente doar pe vreme însorită, nu trec și prin nori. Aceste raze favorizează bronzarea, deoarece UVB-urile stimulează producția de melatonină.

De ce să folosim produse cu protecție solară – SPF?

Razele UV sunt foarte puternice și pot deveni nocive pielii. Pot afecta tenul în profunzime, atingând dermul. De aceea este necesar să folosim produse cu SPF ridicat.

SPF– factorul de protecție solară arată gradul de protejare a pielii. Trebuie să luăm mereu în calcul faptul că un factor de protecție ridicat are o protecție mult mai eficientă pentru piele împotriva razelor ultraviolete, față de un SPF scăzut.

De exemplu, pentru zilele fără soare puteți folosi un SPF scăzut, pentru plimbările în zile însorite poți folosi un SPF cu protecție medie sau chiar ridicată. Dacă mergi la plajă și vrei să capeți un bronz frumos și sănătos, cel mai indicat este să folosești produse cu SPF50+.

 Pe piață găsim o gamă variată de produse cosmetice pentru protecție solară, de la diferite branduri, cu prețuri pentru orice buget. Spray-uri, creme, uleiuri și balsamuri de buze cu SPF mic, mediu sau ridicat. Important este să conștientizăm faptul că acestea sunt esențiale pentru sănătatea pielii. Căutați și alegeți produsele potrivite pentru voi!

Dacă mergeți la mare/piscină, nu uitați să puneți în bagaj și o loțiune sau o cremă pentru după plajă. Da, trebuie să folosim produse speciale care să ne protejeze după expunerea la soare, în sensul că acestea au un rol răcoritor, reduc înroșirea pielii cauzată de radiațiile UV și o hidratează.

Ca exemplu, vă pot recomanda produse cu SPF50 de la ISDIN. Găsiți Spray-uri solare cu SPF30 si SPF50, cremă de soare pentru față cu SPF50, balsam de buze și alte câteva produse cu protecție solară bebeluși. Practic, produse pentru întreaga familie, de la mic la mare.

ISDIN Pediatrics Transparent Spray și  ISDIN Pediatrics Fusion Water oferă protecția solară perfectă pentru pielea copilului. Pot fi folosite pe pielea umedă sau uscată, se absoarb rapid și sunt rezistente la apă.

 

Oriunde vă poartă pașii vara aceasta, la munte, la mare sau doar la plimbări în parc, nu uitați să folosiți cosmetice cu protecție solară. Atât pentru voi cât și pentru copii.

Vacanță minunată!

 

2 comentarii
4 like-uri
Articolul anterior: Fairy Max Power – beneficiile noului ambalajArticolul următor: Atmosferă de festival la Vivo Constanța! Concert Smiley

Related posts

Comentarii

  • Lorena Anamaria Zamfir

    iunie 12, 2022 at 13:39
    Răspunde

    E foarte importanta protecția solară!

  • Inna Alina

    iunie 12, 2022 at 13:38
    Răspunde

    Si eu folosesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate