Cum să pregătim corect grădina pentru iarnă

Dacă stați la curte, aveți grădină și vă place să grădinăriți, în acest articol veți găsi câteva sfaturi utile. Plantați bulbi, semințe de flori și legume, verdețuri și ierburi aromatice? Visați la o recoltă bogată? Secretul stă în pregătirea grădinii de cu toamna pentru iarnă, ca mai apoi, primăvara, solul să fie afânat și roditor.

Deși ați crede că dacă a venit toamna și s-au adunat roadele, gata cu treaba în grădină. Dar nu este așa, din contră.

Iată cum poți pregăti corect grădina pentru iarnă

La sfârșit de toamnă, atunci când se termină cu adunatul roadelor și temperaturile încep să scadă este perioada perfectă pentru curățarea și pregătirea grădinii. Pentru protejarea trandafirilor, pomilor proaspăt plantați și a bulbilor. Aveți nevoie doar de mănuși și câteva unelte pentru a vă apuca de treabă. Dacă tot se apropie Black Friday puteți profita de reduceri pentru a vă achiziționa produse și accesorii pentru grădină.

-Primul pas este întotdeauna curățarea. Curățați bine solul de resturile ramase de la plante. Jumuliți-le și îndepărtați-le pentru că de multe ori ele ascund dăunători.

-Pasul doi este să greblați toată suprafața pentru a rămâne pămăntul curat.

-După curățare există trei variante pentru ultimul pas, acela de a oferi solului un pic de ajutor:

  1. Puteți săpa, iar casmaua, furca sau motosapa sunt variantele ajutătoare. Cea din urmă fiind cea mai des aleasă pentru a termina mult mai rapid treaba și fără dureri de spate. Dacă nu știți de unde să vă luați unelte de calitate, rezistente, aruncați un ochi pe Hectarul și găsiți de toate.
  2. Puteți împrăștia îngrășământ natural pe toată suprafața solului: compost, gunoi de grajd, frunze sau crengi mărunțite iar mai apoi să-l săpați. Astfel, pe timpul iernii solul se va hrăni iar în primăvară va fi afânat și roditor.
  3. A treia variantă este tot mai întâlnită. Din ce în ce mai multe persoane renunță la săpatul din toamnă și aleg ca după curățare să pună straturi de frunze și crengi mărunțite pe toată suprafața solului și să le lase așa. Au convingerea că pământul este protejat și nu va crăpa pe toată perioada iernii, iar primăvara va fi la fel de afânat și ușor de lucrat precum cel săpat.

Profită de reducerile de Black Friday și comandă de pe Hectarul tot ce ai nevoie!

În zilele noastre, când clima este într-o continuă schimbare, tot mai mulți grădinari se confruntă cu probleme la nivelul solului, arborilor etc. Pentru a fi siguri că viitoarele recoltele nu vor fi comprimise, apelează perioada aceasta la un magazin pesticide si fertilizanti ideale pentru agricultura ecologică.

Și dacă tot este Noiembrie și vremea încă ține cu noi pentru a ne pregăti gospodăria de iarnă, reducerile de Black Friday pică la fix!

Profitați de reducerile de pana la -70% la toate categoriile de pe site-ul Hectarul.ro!

Spor la treabă!

0 comentarii
1 like
Articolul anterior: 13octombrie marea deschidere VitaMIX magazin naturist în City Park Mall Constanța+ reducere 20% la toate produseleArticolul următor: Vrei sa renovezi ca un profesionist? Nu trebuie sa omiti aceste aspecte!

Related posts

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate