Stil de viață sănătos- trend sau necesitate?

În ultimii ani auzim tot mai des persoane care spun că au început să-și schimbe total stilul de viață. Au început să aibă un stil de viață sănătos. Pare a fi un trend. Dar oare ce înseamnă cu adevărat asta? Oare și noi avem un stil de viață sănătos fără să ne dăm seama? Este simplu! Dacă există echilibrul ideal între alimentație, odihnă, mișcare și renunțăm la vicii, de aici începe schimbarea.

Mai mult ca oricând se promovează peste tot ideea de „stil de viață sănătos” ca fiind un trend. De ce, când de fapt este o necesitate? În zilele noastre când totul a ajuns să se petreacă într-un stil alert și haotic din toate punctele de vedere, alegerile fiecăruia fac diferența. În fond, cu toții ne dorim să ne trezim în fiecare dimineață mai sănătoși și plini de viață.

Începe chiar de azi să adopți un stil de viață sănătos!

Să nu credeți că este atât de complicat sau să vă imaginați că un stil de viață sănătos înseamnă să mâncați numai avocado și broccoli, să alergați n kilometri dimineața la 4 și să dormiți zilnic la prânz.

Atunci când vorbim despre alimentație ne imaginăm că este cel mai greu pas către un stil de viață sănătos, mai ales că tentațiile sunt la orice pas. Ideal ar fi să consumăm alimente cât mai naturale, bio. Dacă vorbim de carne și lactate, acestea trebuie consumate într-o cantitate mai mică și la fel, pe cât se poate din surse sigure.

Vreau să mă axez mai mult pe alimentele de origine vegetală pe care le consumăm zilnic la mese și între mese. Dacă vorbim de fructe, zarzavaturi, legume și leguminoase, încercați să optați pentru cele locale și de sezon. Integrați în alimentație și cerealele integrale precum orezul brun, pastele din faină integrală, secară, ovăz etc, dar și uleiuri de calitate (în cantități limitate).

Reduceri de Black Friday la produse bio!

Pentru iarnă uscați, dezhidratați sau congelați, dacă reusiți să le achiziționați direct de la agricultori. În cazul în care nu aveți această posibilitate sau nu vă permite timpul, puteți găsi oricând tot ce aveți nevoie la un click distanță, pe magazin de produse bio Verlin, acolo unde de Black Friday vor fi reduceri de până la 70%.  Tot de aici vă puteți comanda produse fără gluten, fără zahăr sau fără lactoză, dar și gustări sănătoase.

Odihna este un factor extrem de important pentru sănătatea corpului fizic dar și pentru sănătatea psihică și emoțională. Trebuie să știți că adulții au nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte pentru ca metabolismul să funcționeze corect și imunitatea să se păstreze la un nivel ridicat. Ca sfat, reduceți numărul de ore petrecute în fața ecranelor, ieșiți la o plimbare de seară indiferent de vreme și adormiți la o oră potrivită. A doua zi vă veți trezi plini de energie.

Sportul sau mișcarea în general, sub orice formă, ajută la menținerea sănătății mușchilor, articulațiilor, oaselor și stimulează imunitatea. În aceeași măsură, reduce oboseala psihică și crește nivelul de energie. Poți face mișcare oriunde, fie alegi un sport anume sau doar să alergi în parc, sau chiar doar să te plimbi cel puțin jumătate de oră pe zi. Sau poți merge la sală. Alegerea îți aparține!

Tu ce faci pentru a avea o viață mai sănătoasă?

BLACK FRIDAY vine la VERLIN cu reduceri de până la 70% la: Superalimente, Milzu, Rawbite, Graci laboratories, Biogourmet.

 

 

1 comentarii
1 like
Articolul anterior: Eleganță sau confort in tinutele office – Tu ce preferi? Iata secretul pentru a le imbina perfect pe amandoua!Articolul următor: Tratamente faciale pentru un ten sănătos înainte de sărbători

Related posts

Comentarii

  • Inna Alina

    noiembrie 12, 2022 at 14:43
    Răspunde

    Fac sport,mananc cat mai sanatos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate