Afla care este secretul unei vieti linistite si a unei experiente BIO, ca la tara!

 

In mediu rural, pare ca lucrurile se intampla cu mai putina rapiditate, oamenii sunt mai calmi si rabdatori in toate astepecte vietii lor. Pe langa peisaje splendide (in functie de regiunea geografica), aer proaspat, acestia se bucura si de o alimnentatie mult mai sanatoasa, preponderent cu produse crescute de ei.

Nu este musai trebuie sa locuiesti la tara, poti sa iti faci o mini-gradina chiar si pe balcon. Daca si tu vrei sa iti faci coltisorul tau de “tara”, de natura, citeste in continuare articolul si vezi ce aspecte trebuie sa iei in considerare!

 

  • O sa ai nevoie de cateva ustensile care sa iti fie de ajutor

 

 

In cazul in care planuiesti sa iti faci coltul tau de natura, cu cateva plantute pe care sa le cresti, trebuie sa stii ca va fi necesar sa amenajezi un spatiu ideal, unde plantele sa se bucure de lumina soarelui, dar aceasta nici sa fie prea puternica. In plus, va trebui ai la indemana cateva ustensile care sa te ajute sa plantezi plantele si sa le ingrijesti. Site-ul Micul-fermier.ro are in aceasta perioada oferte promotionale de Black Friday, ceea ce poate insemna un avantaj pentru tine, caci poti sa construiesti o mini gradina, cu costuri mult mai mici.

 

 

  • Alege soiuri de plante care pot creste inclusiv in spatii mici

 

 

Nu toate plantele se preteaza la a fi crescute in spatii mici si nu toate pot suporta conditii de caldura mult prea puternice. Din acest motiv, este important sa te documentezi ce plante pot fi crescute BIO pe balcon. Cereale mici, rasadurile de leguminoase pot fi alegeri inspirate, cel putin la inceput. Nu uita, insa, că solul trebuie sa fie pregatit pentru ca acestea sa se dezvolte armonios, in functie de specificatiile fiecareia.

 

Avantajele de a avea o gradina, chiar si la tine pe balcon

 

Cel mai mare beneficiu consta in faptul ca poti avea legume si chiar fructe proaspete, la discretie, crescute intr-un ritm natural, fara sa fie fortate pentru a creste si a se coace. Prin urmare sunt mult mai sanatoase si gustoase decat cele cumparate din supermarket.

 

Un alt avantaj este faptul ca, indiferent de sezon, te poti bucura de produse naturale pe care sa le savurezi cu drag! Pe de alta parte, daca ai copii, ai putea sa ii responsabilizezi de mici si sa ii implici in diverse treburi gospodaresti. Cu siguranta, aceasta activitate li se va parea cea mai interesanta.

 

Tu ce parere ai despre a avea o mini gradina pe balcon?

 

Sursa foto: pexel

1 comentarii
0 like-uri
Articolul anterior: Este timpul să mă surprind cu cadouri toamna aceastaArticolul următor: Petrecere de Crăciun la munca? Vezi aici cum sa captezi atentia cu tinuta ta!

Related posts

Comentarii

  • Inna Alina

    noiembrie 12, 2022 at 14:41
    Răspunde

    O idee buna pentru persoanele care locuiesc la bloc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate