Griș cu lapte, sirop de agave și fructe confiate de merișor

Diminețile de week-end sunt preferatele copiilor mei. Asta pentru simplu fapt că abia așteaptă să vadă ce bunătăți le mai pregătesc la micul dejun. Mereu vor să fie surprinși. Ei bine, îmi place la nebunie să-i răsfăț cu bunătăți. De aceea am ales ca astăzi să le pregătesc griș cu lapte, sirop de agave și fructe confiate de merișor.

Când eram mică și mami ne pregătea des griș cu lapte, fie dimineața, fie seara. Sau pur și simplu ca o gustare dulce. De obicei îl serveam cu dulceață sau sirop de trandafiri. V-am tot povestit despre faptul că îmi place să le gătesc și să le pregătesc copiilor ceea ce mâncam și eu când eram mică. Le-am tot pregătit rețeta clasică de griș cu lapte, acum o schimb puțin. O adaptez. Mereu fac asta în bucătărie, improvizez în funcție de ce ingrediente am.

Griș cu lapte- rețetă readaptată

Cei mici adoră grișul cu lapte. În orice variantă le-aș pregăti.

Ingredientele de bază sunt întotdeauna aceleași: laptele cât mai gras(uneori folosim lapte de la producători, alteori din comerț, dar musai să fie de 3,5% grăsime), untul și grișul. Cantitățile sunt foarte importante.

Ce fel de griș și ce cantitate se pune la 1l de lapte?

Folosesc griș obișnuit, nu pot spune că am găsit o marcă anume.

Copiilor le place grișul cremos, nu prea lichid, dar nici prea dens. Să fie undeva la mijloc. Știți vorba aceea, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Le place să fie de consistența unei budinci. De fapt, ei chiar așa îi spun: budincă de griș.

Ca proporție, eu folosesc în general undeva la 100gr de griș la 1l de lapte. Dacă vă place să fie mai dens, mai puteți adăuga 10gr de griș, undeva la 110gr la 1l lapte.

INGREDIENTE:

  • 1L lapte 3,5%grăsime
  • 50gr unt minimum 65%grăsime
  • 100gr griș
  • 1lingură zahăr
  • 1linguriță scorțisoră
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocală
  • sirop de agave
  • fructe confiate de merișor

Mod de preparare griș cu lapte, sirop de agave și fructe confiate de merișor

Primul pas este să pregătim toate ingredientele în prealabil.

Punem laptele pe foc, adăugăm praful de sare și coaja de portocală. Când ajunge în punctul de fierbere adăugăm untul și zahărul și amestecăm până acestea se topesc și dizolvă.

Oprim focul și adăugăm în ploaie grișul amestecat cu scorțisoara, în timp ce amestecăm continuu.

Dăm din nou drumul la foc, punem o mână de fructe uscate de merișoare și fierbem grișul cu lapte până obținem consistența dorită, amestecând continuu.

Când obținem consistența dorită luam oala de pe foc și ne putem apuca de pus în boluri.

Eu l-am ornat cu sirop de Agave, pentru un plus de dulceață, căci nu am pus decât o lingură de zahar, dar și fructe confiate de merișor. A avut o savoare aparte. Cei mici l-au savurat cu plăcere.

Este o rețetă simplă, un preparat ușor și rapid de făcut, sănătos, dar și foarte gustos și sățios. Micul dejun perfect.

 

Siropul de agave și fructele confiate de merișor sunt marca SpringMarkt și se găsesc la VitaMix.

 

 

 

 

1 comentarii
1 like
Articolul anterior: Mucenici muntenești, plăcerea copilărieiArticolul următor: Află mai multe despre Alexandra- Consilier de dezvoltare personală prin Sport&Speech Motivațional și instructor în dans energetic

Comentarii

  • Instapress.ro

    septembrie 4, 2023 at 10:12
    Răspunde

    Felicitari pentru delicioasa si plina de creativitate reteta oferita copiilor tale. Se vede cat de multa grija si rasfat le oferi! Ma bucur ca ai […] Citește mai multFelicitari pentru delicioasa si plina de creativitate reteta oferita copiilor tale. Se vede cat de multa grija si rasfat le oferi! Ma bucur ca ai ales sa oferi produse sanatoase si minunate din gama SpringMarket, care completeaza perfect aceasta delicioasa reteta. Spor la gatit! Read Less

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate