Paine fara framantare

In ultima perioada am tot facut paine in casa, chiar si de 2 ori pe saptamana, la dorinta piticilor mei. Acestia o prefera simpla sau cu tarate, insa neaparat cu seminte deasupra, ei aleg de fiecare data ce vor, in special mac sau susan.

Pentru astazi am pregatit, in mai putin de o ora, o paine fara framantare, o noua provocare pentru mine, de aceasta data lansata de Tupperware.

Daca va intrebati ce treaba are Tupperware in articolul meu, va zic ca la Spring Bloggers Meet, eveniment despre care v-am vorbit deja, printre cadourile de la diferiti sponsori, era si un cadou de la acestia, mai exact un bol si o pensula de silicon. 

 

Este vorba despre bolul Mixer cu o capacitate de 1,5 l , un produs destinat mixarii, transportului dar si pastrarii alimentelor, insa cea mai mare si importanta calitate a acestuia este aceea ca faciliteaza dospirea rapida a aluatului.

Asadar, Ingredientele pentru painea fara framantare sunt :

-500 gr faina

-25 gr Drojdie

-350 ml apa calda

-2 linguri ulei (eu am pus ulei de masline, 1lingura pentru aluat si 1 lingura pentru uns tava)

-un praf de sare

-1 galbenus pentru uns

-seminte -optional ( eu am pus mac de aceasta data)

Mod de preparare:

1.Am pus toate ingredientele in Bolul Mixer si le-am amestecat cu o spatula , fara sa framant.

2.Am pus bine capacul si am lasat totul la dospit aprox 15-20 minute, pana ce acesta sare, semn ca aluatul a crescut cat trebuie. Atentie, eu m-am speriat rau cand a facut ‘poc’, eram fix langa bol :))

3.Am uns tava cu uleiul de masline ramas si am pus acolo continutul vasului, apoi am uns cu ajutorul pensulei de silicon, cu galbenus de ou si am adaugat seminte de mac.

4.Am bagat tava in cuptorul preincalzit in prealabil, pentru 20-25 minute.

Si finalul … pam,pam, a iesit o paine super gustoasa , de-a dreptul  delicioasa. Mirosea atat de bine incat ai mei pitici n-au avut rabdare sa se raceasca ca sa o pot taia, am rupt-o calda, o bunatate <3

A fost pentru prima data cand am facut o paine fara framantare, pot sa zic ca imi place foarte mult acest bol, amestec totul, las acolo, ma mai si anunta cand aluatul e gata de pus in tava, mai putina munca pentru mine 😉 L-am mai folosit si pentru mixarea catorva creme , ca n-am stat degeaba, am facut si un tort de biscuiti, despre care o sa va scriu zilele urmatoare 🙂

Cu un asa ajutor sa tot faci treaba , multumesc Tupperware !

 

0 comentarii
4 like-uri
Articolul anterior: Smoothie 3- pentru imunitate (catina+polen crud)Articolul următor: Cel mai fascinant tinut este tinutul de mana-Le Mage

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate