Ce se cumpără toamna pentru camera copilului

 

După o vară mai altfel decât în alți ani, e timpul pentru adaptarea la sezonul rece care urmează să vină. Copiii vor petrece tot mai mult timp la școală și în casă, astfel mulți părinți se gândesc la amenajarea și reamanajarea camerelor lor.

Ce își doresc copiii în cameră

Dacă vara și-au dorit trambuline și biciclete, toamna și iarna mizează pe jucării potrivite pentru interior.

Bucătărie pentru copii își doresc și fetițele și băieții în aceeași măsură. Joaca de-a bucătăritul poate fi extrem de distractivă, cu variante nesfârșite de jocuri de rol. O bucătărie pentru cei mici, chiar și una simplă, mai ieftină, îi poate ajuta să își dezvolte imaginația și să lucreze în echipă. Aceste deprinderi naturale sunt foarte importante pentru dezvoltarea celor mici chiar dacă este vorba de un simplu joc.

O măsuță pe măsura lor pentru jocurile creative care îi provoacă de fiecare dată. Desenatul, jucatul cu plastilina sau chiar cititul fac parte din dezvoltarea lor, iar confortul este extrem de important în acest context. 

Fetele își doresc o măsuță cu oglindă, însă băieții tânjesc după un covor cu șosele pe care pot face curse cu mașinuțele preferate. Partea bună este că pe piață există acum o gamă variată de covoare pentru toate buzunarele. Mai mici, mai mari, simple sau foarte complexe, covoarele sunt investiții cu dublu rol care merită făcute cu puțină documentare înainte. Nu mereu cea mai scumpă variantă este și cea mai bună, sau invers.

Mobilier funcțional și decorativ

Din această secțiune probabil cea mai cautată piesă de mobilier care să îndeplinească ambele funcții este un pat Montessori. Pe lângă aspectul interesant, decorativ, patul Montessori oferă și un somn liniștit celor mici. Puțini știu însă că de fapt pătuțul în formă de căsuță este făcut la o înălțime foarte mică, sau chiar pus direct pe podea pentru a-l ajuta pe cel mic să urce și să coboare singur. Principiul Montessori pune accentul foarte mult pe independența celor mici și dezvoltarea lor prin accesul la diverse experiențe senzoriale individuale.

Rafturile, bibliotecile în forme diverse, de la căsuță la copăcel sunt iarăși foarte căutate. Acestea sunt foarte utile mai ales dacă celor mici le plac cărțile și au deja o colecție destul de mare care nu își găsește locul în cameră.

Pentru camerele mai mici, săculeții și cutiile de depozitare decorative sunt cea mai bună opțiune. Desenate, sau croite în formă de diverse animăluțe, aceste piese de depozitare sunt absolute necesare pentru a menține o oarecare ordine în camera copiilor. În plus, este și foarte simplu pentru ei să își pună la loc lucrurile.

Sursa foto: pexels.com

 

7 comentarii
3 like-uri
Articolul anterior: Copii mici și sfaturi mariArticolul următor: 3 produse preferate la început de toamnă

Comentarii

  • Valeria Chertes

    septembrie 8, 2020 at 00:08
    Răspunde

    Foarte frumos,mulțumim pentru sfaturi.

  • Simona Banica

    septembrie 7, 2020 at 18:48
    Răspunde

    Foarte frumoase toate!

  • Monea Simona

    septembrie 7, 2020 at 15:43
    Răspunde

    Îmi place foarte mult mobilierul... Ar fi ideal pentru camera unui copil... Când se va muta în camera lui mi-ar plăcea o astfel de amenajare... […] Citește mai multÎmi place foarte mult mobilierul... Ar fi ideal pentru camera unui copil... Când se va muta în camera lui mi-ar plăcea o astfel de amenajare... Mersi pentru recomandare Read Less

  • Claudia L Chivu

    septembrie 7, 2020 at 13:11
    Răspunde

    Multumim pentru informații! Foarte utile!

  • Inna Alina

    septembrie 7, 2020 at 12:51
    Răspunde

    Cand vine vorba de jucarii copii isi doresc foarte multe jucarii pentru ca vad la altii si vor si ei sau pur si simplu vad […] Citește mai multCand vine vorba de jucarii copii isi doresc foarte multe jucarii pentru ca vad la altii si vor si ei sau pur si simplu vad in magazine.Depinde si de buget pana la urma! Read Less

  • Asaftei Simona

    septembrie 7, 2020 at 12:29
    Răspunde

    Copii își doresc multe lucruri ,jucării în camerele lor ,dar cu gătitul și bucătăritul și fetițele mele sunt înnebunite după așa ceva ,dar fiecare ia […] Citește mai multCopii își doresc multe lucruri ,jucării în camerele lor ,dar cu gătitul și bucătăritul și fetițele mele sunt înnebunite după așa ceva ,dar fiecare ia după buget și posibilități ! În legătură cu cutiile pentru depozitat jucăriile sunt foarte bune ,așa nu mai mă împiedic peste tot de jucării . Read Less

  • Lorena Anamaria Zamfir

    septembrie 7, 2020 at 12:27
    Răspunde

    Sunt foarte intesante jucăriile și produsele prezentate! Noi avem tot felul de animalute din plus și sub forma de pernite! Bebelușii sunt preferatii […] Citește mai multSunt foarte intesante jucăriile și produsele prezentate! Noi avem tot felul de animalute din plus și sub forma de pernite! Bebelușii sunt preferatii ei, ustensile de bucătărie, câteva legume, cărți cartonate cu povești scurte pentru captarea atenției. Read Less

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate