Cele mai populare dimensiuni de anvelope auto

Achizitia de anvelope poate fi un proces dificil si extenuant daca nu stiti ce dimensiune sa alegeti si de unde sa cumparati un set de anvelope auto potrivit. In cazul in care doriti sa cumparati un set de anvelope auto potrivite, este important sa stiti dimensiunea de care aveti nevoie. Dimensiunea potrivita poate face diferenta la performanta si siguranta resimtita in masina.

Sunt multe cazuri cand cumparati o masina second hand cu anvelope care nu sunt dimensiunea potrivita si rulati cu acestea nestiind ca puteti afecta restul componentelor de suspensie ale masinii si siguranta condusului, masina avand alt comportament in cazul unei franari de urgenta. Este important sa tineti cont de acest aspect, indiferent daca aveti un stil de condus sportiv sau nu.

Cum stiti care sunt dimensiunile potrivite pentru masina pe care o aveti?

Puteti fie sa va uitati pe stalpul masinii de la sofer, fie pe capacul de la rezervor, fie in torpedou, unde trebuie sa aveti un abtibild cu dimensiunile de anvelope potrivite pentru masina si presiunea din pneuri cu care sa rulati.

Trebuie sa tineti cont ca acestea sunt dimensiunile pe care producatorul le recomanda, insa se intampla deseori ca nu toate aceste dimensiuni sa fie omologate de catre R.A.R si sa aveti probleme la un control. Daca doriti sa omologati toate dimensiunile recomandate de catre producator, trebuie sa va duceti la reprezentanta masinii si cereti o foaie cu aceste dimensiuni. Cu aceasta foaie va duceti la R.A.R si va vor omologa toate dimensiunile.

CA sa va usuram munca, va prezentam cele mai populare dimensiuni cu care majoritatea masinilor din Romania ruleaza. S-au facut exceptii de la dimensiunile majore precum 275 35 R19 sau 315 30 R20, cu care vin montate majoritatea masinilor de performanta ridicata.

 Cele mai populare dimensiuni:

Acestea sunt dimensiunile cele mai uzuale, care va pot fi la indemana in cazul in care doriti sa cumparati anvelope noi.

2 comentarii
11 like-uri
Articolul anterior: Sunt în trend, port rucsac cu paiete revesibile de la Pina Călin!Articolul următor: Muzeul interactiv Mame care ne inspiră- eveniment

Comentarii

  • Andutu Alex

    iunie 10, 2019 at 08:30
    Răspunde

    Informatii foarte utile.Multumim😘

  • Valeria Chertes

    iunie 6, 2019 at 16:25
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate